BiH Udarno Vijesti

Sa 14. sprata zgrade Vlade RS-a opet otpalo staklo, povrijeđenih nema

Sa Administrativnog centra RS, odnosno zgrade Vlade ovog entiteta, danas oko podne ponovo je otpalo staklo, odnosno staklena šajba, što je treći put u nešto više od godinu dana.

Ni ovog puta, na sreću, nije bilo povrijeđenih, a staklo je iz još neutvrđenih razloga, otpalo sa 14. sprata na ulaz koji koriste ministri i administracija.

”Vjerovatno je došlo do određenih oštećenja prilikom čišćenja, a moguće je i da su visoke temperature posljednjih dana uticale na određena napuknuća na tom mjesto. U svakom slučaju razlozi zbog kojih se ovo dogodilo biće naknadno utvrđeni’‘, kratko su pojasnili iz Vlade RS.

Staklene šajbe sa ove zgrade, vrijedne najmanje 180 miliona maraka, padale su dva puta prošle godine, u maju i avgustu, kada službenici Vlade RS također nisu imali jasno objašnjenja kako i zbog čega se to dogodilo, piše Dnevni avaz.

Fasadno staklo na ovoj zgradi koja ima 17. spratova postavlja i serivisira firma “Nasal Niš”, koja bi i ovog puta trebala da utvrdi okolnosti ovog događaja, dok će nastala šteta biti isplaćena iz osiguranja kuće “Bobar osiguranje”.