Svijet Udarno Vijesti

SAD: Djevojka dobila otkaz zbog Facebook prijetnje Obami

Jedna djevojka iz Kalifornije dobila je otkaz u firmi u kojoj je radila nakon što je na svom Facebook  profilu rasistički vrijeđala predsjednika SAD Baracka Obamu i napisala da će ga tokom drugog mandata možda neko ubiti.

Dennis Helmmes (22) iz gradića Tarlock u Kaliforniji, izgubila je posao u kompanijiCold  Stne Crimerei , pošto je napisala:

“Još četiri godine sa tom crnčugom. Možda će ga tokom ovog mandata neko ubiti”.

Kompanija je saopštila da je Helmmesova poslije komentara na Facebooku dobila otkaz, ocijenivši njene stavove kao  sramne i u potpunosti neprihvatljive.

Djevojku je nakon toga intervjuisala Fox televizija, i ona je rekla da svojim komentarom nije mislila da ona ode da ubije Obamu, ali da bi je bilo baš briga da se to i dogodi.

On ništa nije uradio za ovu zemlju. Dio oko ubistva je oštar, i to ne znači da bih ja otišla nešto slično da uradim, ali ako bi se to dogodilo, bilo bi me baš briga”, rekla je Helmmesova.

Ona je poslije cijele priče na Facebooku napisala da nije  rasista ili luda , već da je samo iznijela svoje mišljenje.

Fox navodi da se američka Tajna služba koja čuva predsednika zainteresovala za slučaj, dok Helmmesova kaže da sada ona dobija preijtnje od nepoznatih osoba.

Nezavisne/Informer.ba