Svijet Vijesti

SAD: Kongresmen optužen za seksualni odnos sa tinejdžerkom

Kongresmen iz redova Demokratske stranke David Vu (56) optužen je za “neželjeni seksualni odnos” sa tinejdžerkom, kćerkom jednog od njegovih prijatelja, piše britanski dnevnik “Daly telegraf”.

Prema pisanju lista, Vu se suočava sa pritiskom lidera Demokratske stranke da podnese ostavku, jer se partija još oporavlja od skandala koji je izazvao njihov drugi predstavnik iz New Yorka Antoni Vejner, šaljući slike svojih genitalija mladim djevojkama zbog čega je podnio ostavku.

Navodna žrtva u Vuovom slučaju jeste kćerka njegovog dugogodišnjeg prijatelja i donatora, koja nije identifikovana ali se zna da treba da maturira u srednjoj školi 2012. godine.

Lokalni mediji navode da je ona telefonom pozvala Vuovu kancelariju i da je navodno ostavila uznemirujuću poruku, optužujući ga za “agresivno i neželjeno seksualno ponašanje“.

Suočen sa pitanjima svog osoblja on je navodno priznao da je imao seksualni kontakt, ali da je insistirao da je to bilo uz obostranu saglasnost.

Ovo su veoma ozbiljne optužbe i ja nemam namjeru da izazivam neželjenu pažnju javnosti ili stres mladoj ženi ili njenoj porodici“, rekao je Vu, koji je prvi put izabran za Kongres 1998. godine i time postao prvi Amerikanac kineskog porijekla u Predstavničkom domu.

 

 

Srna/Informer.ba