Svijet Vijesti

SAD i UN pozdravile hapšenje Hadžića

Bijela kuća je  pozdravila hapšenje haškog optuženika Gorana Hadžića, izražavajući nadu da će ono donijeti satisfakciju žrtvama zločina, njihovim porodicama i cijelom regionu.

Čestitamo predsedniku (Borisu) Tadiću i vladi Srbije što su se postarali da i posljednji optuženik Haškog tribunala koji je bio u bjekstvu bude izveden pred lice pravde”, navodi se u jučerašnjem saopštenju. Bijela kuća je izrazila nadu da će hapšenje Hadžića, koje je uslijedilo manje od dva mjeseca pošto je uhapšen Ratko Mladić, donijeti satisfakciju žrtvama zločina počinjenih u Hrvatskoj, njihovim porodicama i celom regionu, javio je AFP.

U saopštenju se takođe ističe da jučerašnje  hapšenje Hadžića predstavlja i opomenu za sve ljude širom svijeta koji su odgovorni za zločine da će i oni jednog dana biti izvedeni pred lice pravde.

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Suzan Rajs ranije juče je rekla da hapšenje Hadžića predstavlja prekretnicu za Haški tribunal i šansu za ispunjenje pravde.

UN pozdravile hapšenje Hadžića

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun pozdravio je hapšenje haškog optuženika Gorana Hadžića, ističući da je time poslata snažna poruka da oni koji se sumnjiče za zločine ne mogu da izbjegnu pravdu.

Ban je čestitao predsedniku Borisu Tadiću i srpskim vlastima na “vodstvu koje su pokazali kako bi se okončala nekažnjivost onih koji su optuženi za ozbiljna kršenja međunarodnog humanitarnog prava“, kazao je juče portparol generalnog sekretara UN Martin Nesirski.

 

 

Tanjug/Informer.ba

 

 

 

a.