Crna hronika Svijet Udarno Vijesti

SAD: Žena optužena za ubistvo svoje djece, sina probadala nožem i govorila mu da će u raj

Žena koja je ubila svog petogodišnjeg sina i sedmogodišnju kćerku optužena je za ubistvo s predumišljajem.

Elzbieta M. Plackowska (40) iz Nappervillea u Ilinoisu rekla je policiji da je svom sinu Justinu Plackowskom i kćerki Oliviji Dvorakovskoj da kleknu i počnu se moliti prije nego što je izbola njih i dva psa u utorak naveče.

Plackowska je istražiteljima navela više razloga zašto je ubila djecu, a posljednji je da je bila ljuta na muža i željela mu je nanijeti bol, prenio je CNN.

Počela je sina probadati nožem i rekla mu je da će tu noć otići u raj“, rekao je okružni tužilac Bob Berlin novinarima, citirajući navode Plackowske.

Plackowska se trenutno nalazi u pritvoru, bez mogućnosti polaganja jamčevine. Ako bude proglašena krivom, dobiće doživotnu zatvorsku kaznu, bez mogućnosti pomilovanja.

Policijski službenici pronašli su tijela djece u kući u utorak navečer nakon što je Elzbieta  Plackowska, sva u krvi, došla u kuću prijatelja, kazavši da je opljačkana.

Istražitelji kažu da je Plackowska navela nekoliko objašnjenja, uključujući i to da je provalnik ubio djecu. Kasnije je rekla policiji da su djeca imala zlo u sebi i da je morala istjerati đavola iz njih.

Policija je kazala da je kasnije promijenila izjavu, rekavši da je u ranijim izjavama lagala i da je ona ubila djecu jer je bila ljuta na supruga.

Plackowska je rekla istražiteljima da je djecu poslala u spavaću sobu. Nakon toga je otišla u kuhinju, uzela dva noža, ušla u spavaću sobu i rekla djeci da kleknu na pod i počnu se moliti.

Ona je rekla policiji da je izbola Justina, a zatim Oliviju jer ju je ona vidjela kako napada Justina.
Plackowska je rekla da su Olivija i Juastin molili za život.

Policija je saopštila da je Justin izboden 100 puta, a Olivia 50.

Informer.ba