Politika Udarno Vijesti

Sadik Ahmetović ostaje ministar sigurnosti BiH

Imenovanje Sadika Ahmetovića na mjesto ministra sigurnosti je najizvjesnije, kazao je danas na konferenciji za novinare SDA predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac uz konstataciju da organi stranke još uvijek nisu razmatrali kadrovska rješenja.

Genjac je podsjetio da sukladno sporazumu sa SDP-om prvi ministarstvo bira SDP-e što će najvjerovatnije biti Ministarstvo vanjskih poslova.

Kada su u pitanju pozicije zamjenika, prvi bira SDA i najvjerovatnije će to biti mjesto zamjenika ministra finansija“, dodao je Genjac.

Podsjetivši na značaj sporazuma šest lidera političkih stranaka postignut prošle sedmice, Genjac je istakao ulogu SDA u ovom procesu kao realne političke stranke, spremne na kompromis i dogovor za dobrobit BiH i svih njenih građana.

Pojasnio je da je sporazumom o zakonu o popisu stanovništva i državnoj pomoći BiH omogućeno da u narednom periodu uhvati korak sa susjedima u smislu europskih integracija.

Elementi sporazuma omogućavaju stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao i omogućavanje BiH da do kraja godine dobije formulare za kandidatski status. Realno je da u 2013. BiH dobije kandidatski status“, najavio je Genjac.

 

Fena/Informer.ba