BiH Udarno Vijesti

Sahranjen Ognjen Gudelj, na posljednjem ispraćaju hiljade ljudi

Jedanaestogodišnji Ognjen Gudelj – Ogi iz Trebinja sahranjen je danas na gradskom groblju Police, a posljednjem ispraćaju dječaka koji je skoro dvije godine vodio herojsku bitku sa bolešću prisustvovalo je više hiljada građana ove opštine.

Ognjen je preminuo 20. decembra u njemačkom gradu Kilu gdje mu je izvršena transplantacija koštane srži.

Ognjen je prošle godine obolio od tumora limfoma, ali je pogrešno liječen, jer mu je dijagnostifikovana upala pluća, a zatim i leukemija, nakon čega su novac za njegovo liječenje prikupili građani BiH, Srbije i dijaspore u jednoj od najvećih humanitarnih akcija koja je pokrenuta na ovim prostorima.

Opraštajući se od Ogija, prijatelj porodice Gudelj Dragan Simović istakao je da su u borbi za Ognjenov život pomjerene granice ljudskih moći.

 “Naš Ognjen, preveliki i plemeniti čovjek u dječijem tijelu iskazao je nesvakidašnju snagu i prkosio bolesti koje se ni najmanje nije plašio, a njegovi roditelji Velimirka i Mario Gudelj životne uloge majke i oca uzdigli su na pijedestal ponosa i pokazali da je roditeljstvo najveći oblik u ljudskom rodu. Ljudska dobrota i plemenita energija sa svih strana, koju je Ognjen sabrao u ogromnom broju i količini sa samo 11 godina, nije odavno zabilježena na ovim prostorima“, rekao je Simović.

On je podsjetio da je Ognjen za vrijeme svog prekratkog života probudio humanost  kod ljudi širom Republike Srpske, BiH i inostranstva.

Porodica Ognjena Gudelja zahvalila je svim humanim ljudima što su bili uz njih i njihovog sina kada je bilo najteže i pomogli im u Ognjenovoj borbi za život.

Među mnogobrojnim građanima koji su se oprostili od Ognjena bili su i njegovi drugovi iz razreda sa nastavnicima iz Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

 

Srna/Informer.ba