Crna hronika Udarno Vijesti

Sam pucao u automobil, pa prijavio da ga je neko pokušao ubiti

Milan Milovanović iz Banjaluke, priveden je u policiju nakon što je utvrđeno da je lažno prijavio da ga je neko pokušao ubiti, potvrđeno je “Nezavisnim” u CJB Banjaluka.

Naime, Milovanović je u nedjelju oko 23.45 prijavio CJB Banjaluka da je nepoznata osoba ispalila više hitaca u pravcu BMW-a koji je vozio, nakon čega je Milovanović prouzrokovao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

“Policija je odmah izašla na teren, gdje su uviđajem i istragom utvrdili da postoji sumnja da je M.M. fingirao događaj tako što je iz vatrenog oružja ‘Bereta’ kalibra devet milimetara ispalio dva hica u šajbu i zadnja lijeva vrata BMW-a”, navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

Navodeći inicijale osumnjičenog, iz policije dodaju kako je Milovanović nakon što je izrešetao svoje auto, upalio ga i udario u auto koje je bilo parkirano.

Policija je u neposrednoj blizini BMW-a pronašla odbačenu Beretu, a kasnijim pretresom kuće osumnjičenog pronađena je i lovačka puška, takozvani ‘kratež’ kalibra 16 milimetara.

Nakon svega, Milovanović je priveden na kriminalističku obradu, a nakon nje pušten je da se brani sa slobode.

Protiv Milovanovića kako navode u policiji, biće podnesen i izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvo zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Izvor “Nezavisnih” blizak policiji ispričao je juče da je Milovanović od ranije poznat po nasilničkom ponašanju.

“Te noći kada je prijavio da ga je neko pokušao ubiti, Milovanović je imao oko 2,30 promila alkohola u krvi. Revoltiran što mu auto nije htjelo upaliti, uzeo je pištolj i ispalio dva hica u BMW. Nakon ovoga je auto uspio upaliti, a zatim se zakucao u komšijin auto”, dodao je izvor blizak policiji.

 

Nezavisne/Informer.ba