Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: 83-godišnjak uhapšen zbog pucnjave

Jučer oko 19.30 sati u ulici Reisa Fehima Spahe broj 61, Općina Novo Sarajevo, S.O. (83) iz Sarajeva pucao je iz vatrenog oružja prilikom svadbenog veselja i oštetio fasadu obližnje kuće i vozilo “Golf II” reg broja K89-T-764, vlasništvo R. R. iz Sarajeva.

Povrijeđenih osoba nije bilo, a uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

S. O. je dobrovoljno predao automatsku pušku službenicima policije, nakon čega je u 22.00 sati lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela ”nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih naprava” i ”ugrožavanje sigurnosti”.

ZAPALJEN AUDI ”A6”

Jučer oko 3.30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, došlo je do požara na vozilu “Audi A6” reg oznaka A68-J-770, koji je u vlasništvu H. A., a koji koristi M.D. iz Sarajeva.

O događaju je obavješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavljen u prisustvu vještaka PPZ-e, koji je konstatovao da je uzrok požara namjerna paljevina otvorenim plamenom i zapaljivom tečnošću.

Službenici policije rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku počinioca.

MLADIĆ UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE

Službenici Četvrte Policijske uprave jučer u 9.45 sati lišili su slobode H. N. (1993.) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ”posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

H.N. je istog dana nakon kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

URUČENO 254 PREKRŠAJNIH NALOGA

Proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 254 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 129 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 22 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, šest osoba bez položenog vozačkog ispita, pet osoba jer nisu stekle pravo na upravljanje motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i sedam neregistrovanih motornih vozila.

 

Fena/Informer.ba