BiH Udarno Vijesti

Sarajevo: Danas od 12-15 sati zakazani protesti “Okupiraj Sarajevo”

Antifašistička akcija BIH pozvala je u otvorenom pismu sve građane i građanke BiH da se na svjetski dan okupacije trgova 15. 10. 2011. od 12-15h pridruže protestu Occupy Sarajevo – Okupiraj Sarajevo, na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI-a).

Antifašistička akcija Bosne i Hercegovine (AFABIH) poziva sve građane i građanke Sarajeva i drugih gradova BiH, simpatizere i aktiviste AFABIH i sve dobronamjerne ljude koji vjeruju da društvena zajednica  treba počivati na principima socijalne, ekonomske i svake druge ravnopravnosti, međusobne solidarnosti i slobode mišljenja, govora i djelovanja, da se na svjetski dan okupacije trgova 15. 10. 2011. od 12-15h pridruže protestu „Occupy Sarajevo – Okupiraj Sarajevo“, na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI centra), a samim tim i stotinama hiljada ljudi koji će, istovremeno, širom svijeta protestvovati protiv neoliberalnog kapitalizma.

Pritisnuti zajedničkom mukom, na protestu istupamo kao individue, stavljajući ideje i borbu za njihovo ostvarenje u prvi plan, a pojedinačne organizacije, politička opredjeljenja, kao i sve ostalo što nas dodatno dijeli i usitnjava ostavljamo u drugom planu. U skladu s navedenim AFABIH  na protestu 15. 10. neće nositi obilježja, zastave i parole organizacije.

Pozivamo i ostale organizacije da protest ne koriste za vlasititu promociju, a sve učesnike protesta pozivamo da na parolama jasno iskažu čime su sve nezadovoljni kao i principe za koje se zalažu“, navodi se, između istalog, u saopštenju AFABIH.

Protesti su također zakazani i u Banja Luci i Zenici.

 

Depo/Informer. ba