Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: Dječak smrtno stradao od strujnog udara

Usljed strujnog udara jučer oko 17.50 sati u ulici Plandište, općina Ilidža, povrijeđeno je dijete S.J., (rođeno 1998. u Italiji, nastanjeno u Sarajevu).

Dijete je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezeno na KUM KCU u Sarajevu gdje su ljekari konstatovali smrt.

GORJELA KUĆA NA ILIDŽI

U ulici Prve bošnjačke brigade, općina Ilidža, sinoć oko 03.20 sati došlo je do požara na krovu porodične kuće vlasništvo V.A. iz Sarajeva.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, povrijeđenih osoba nije bilo, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

O požaru je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

Uviđajem je konstatovano da je do požara došlo usljed neispravnosti na elektroinstalacijama.

IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO NAD MALOLJETNIKOM

Prva PU obaviještena je jučer oko 08.10 sati da su dvije N.N. osobe 13. marta oko 12.45 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo izvršile razbojništvo nad maloljetnim K.B. iz Sarajeva.

Tom prilikom N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem i nožem, od maloljetnog K.B. otuđile određenu sumu novca i mobilni telefon, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI

Dvije N.N. osobe su jučer oko 14.30 sati u ulici Zahira Panjete, općina Novo Sarajevo, izvršile razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Nera”.

Tom prilikom N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem, otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICAMA U PRODAVNICI

Dvije N.N. osobe su jučer oko 16.20 sati u ulici Kobilja glalva, općina Vogošća, izvršile razbojništvo nad radnicama u prodavnici “Amko – Komerc”.

Tom prilikom N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem, otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

IZRUČEN OSUMNJIČENI ZA RAZBOJNIŠTVO

Policijski službenici III PU jučer u 17.30 sati preuzeli su od službenika policije Istočno Sarajevo osobu lišenu slobode G.B., (rođen 1982. u Sarajevu, nastanjen na Palama), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila razbojništvo.

On se dovodi u vezu s razbojništvom izvršenim 11. marta oko 17.20 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo na štetu D.S.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a G.B. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

UHAPŠENI ZBOG KRAĐE

Policijski službenici IV PU jučer oko 22.45 sati lišili su slobode K.A. (rođen 1990.) i S.E. (rođen 1988. u Bijelom Polju, oba nastanjena u Sarajevu), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krađu.

Oni su u ulici Hipodrom, općina Ilidža, s krova štale konjičkog kluba “Butmir”, otuđili više aluminijskih tabli lima.

Otuđeni predmeti su pronađeni kod navedenih osoba i vraćeni vlasniku.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.A. i S.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba liešnih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U KS-u 27 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga, osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba