BiH Vijesti

Sarajevo: Do kraja dana bit će uspostavljen tramvajski saobraćaj do Nedžarića

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Haris Lulić izjavio je da je raščišćavanje tramvajske pruge na dionici od Nedžarića do Baščaršije pri kraju i da se očekuje da će do kraja dana i na toj dionici biti uspostavljen tramvajski saobraćaj.

Ministar u izjavi Feni podsjeća da je trolejbuski saobraćaj na relaciji Dobrinja – Trg Austrije bio uspostavljen u roku od 24 sata od proglašenja stanja elementarne nepogode, a očekuje se da će do kraja dana, ukoliko bude očišćena ulica Patriotske lige i lokalitet Jezera, profunkcionirati i trolejbus na relaciji Dobrinja – Jezero.

Dodao je da je autobuski i minibuski saobraćaj gdje su pročišćene saobraćajnice uspostavljen te izrazio nadu da će se i ostale linije uspostavljati kako radnici preduzeća “Rad” budu vršili čišćenje ulica.

Naglasio je da će se obustava saobraćaja koja je na snazi od 4. februara od 17 sati uz povremene obustave realizirati u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova KS-a i to na lokalitetima na kojima se bude vozio odvoz snijega i snježnih nanosa.

Ministar Lulić pozvao je sve građane ovog kantona koji koriste usluge taksiprijevoza da se, ukoliko imaju primjedbe na taj vid prijevoza, pismeno obrate kantonalnoj inspekciji i odjeljenju za saobraćaj, te da uzmu podatke od prijevoznika kako bi se taksiprijevoznik mogao sankcionirati.

Iako je na snazi vanredna situacija zamolio bih građane da koriste ovaj vid prijevoza na regularan način te da zahtijevaju od prijevoznika da upali taksimetar i postupa kao i u normalnim uvjetima“, kazao je na kraju Lulić.

Fena/Informer.ba