Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: Fizički napao policijske službenike

Policijski službenici IV PU u srijedu 28. decembra u 02.15 sati, lišili su slobode B.I., rođenog 1972. godine u Prijepolju, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

B.I. je prilikom intervencije u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, fizički napao policijske službenike. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv B.I. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U FIRMI “EKSKLUZIV-EVITA” 

U srijedu 28. decembra oko 17.30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u firmi “Ekskluziv – Evita” d.o.o Sarajevo. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI “TD MARKETI” 

U srijedu 28. decembra oko 19.40 sati u ulici Svrake, općina Vogošća, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “TD Marketi”. Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju nožem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

KS: U PROTEKLA 24 SATA – 28 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 28 saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez ploženog vozačkog ispita, pet osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

 

Fena/Informer.ba