BiH Udarno Vijesti

Sarajevo: Ispred BBI centra otvoreno klizalište

Na Trgu djece Sarajeva danas je konačno otvoreno „Beko BBIce – ledeno igralište“.

Marketing agencija B40 i BBI Centar sa partnerima i sponzorima pružiće svim posjetiocima jedinstvenu priliku da uživaju u zimskim radostima. Klizalište veličine 375 kvadrata će biti otvoreno svakog dana od 9.00 do 23.00 sata.

Nakon dvije godine planiranja realizirali smo izuzetno tehnički i finansijski zahtjevan projekat. BBI Centar i B40 daruje danas građanima klizalište od 375 kvadrata u centru grada. Trg djece Sarajeva od samog otvaranja BBI Centra postao je mjesto susreta građana. Ljeti je trg mjesto brojnih dešavanja, stoga smo željeli da ovo mjesto i zimi bude mjesto dobre zabave“, istakao je Salih Musić, menadžer korporativnih komunikacija BBI Centra.

Ledeno igralište svečano je otvorio Edin Branković, najbolji bosanskohercegovački brzi klizač, vlasnik najboljeg vremena na Balkanu na 1500m i finalist svjetskog kupa 2011., koji je simulirao trku brzog klizanja i družio se sa mlađim klizačima.

Danas je klizalište na raspolaganju svim posjetiteljima i to besplatno sve do 23 sata. Od sutra cijena ulaznice za prijepodnevni termin od 60 minuta radnim danima iznosi 3,00 KM (najam klizaljki 3,00 KM). Za poslijepodnevni i termin vikendom građani će morati izdvojiti 4,00 KM (najam klizaljki 4,00 KM), objašnjava Gorjan Bilalagić, predstavnik Agencije B40.

Za sve zainteresovane koji žele naučiti klizati organizovana je „Beko BBIce“ škola klizanja koja će se održavati u jutarnjim i popodnevnim satima.

Petodnevni kurs će koštati 50,00 KM i uključuje: 5 časova klizanja, najam klizaljki, osiguranje polaznika, potrebne rekvizite, trenere sa dugogodišnjim iskustvom (10-15 polaznika po treneru), diplomu o završenoj školi klizanja i poklone sponzora.

Informer.ba