Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Izvršeno razbojništvo nad radnicom u prodavnici

N.N. osoba je jučer oko 17.50 sati u ulici Ramiza Jašara, općina Ilidža, izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “OBS”.

Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

RAZBOJNIŠTVO

N.N. osoba je jučer oko 20.05 sati u ulici Šehitluci, općina Ilidža, izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u apoteci “Eurofarm”.

Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

RAZBOJNIŠTVO

Dvije N.N. osobe su jučer oko 21.05 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, izvršile krivično djelo razbojništva nad radnikom u prodavnici “Konzum”.

Tom prilikom N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem i nožem, otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

UHAPŠEN NA OSNOVU POTRAGE

Na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici I PU jučer u 09.40 sati pronašli su i lišili slobode R.M., rođen 1963. u Komranima, nastanjen u Sarajevu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 12.25 sati R.M. je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

A.N. LIŠEN SLOBODE

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, policijski službenici I PU jučer u 12.45 sati pronašli su i lišili slobode A.N., rođen 1961., nastanjen u Sarajevu.

O hapšenju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 14.55 sati A.N. je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Zeničko-dobojskog Kantona.

POVRIJEĐEN PJEŠAK

Na parking prostoru ulice Džamijska, općina Novo Sarajevo, jučer oko 10.20 sati dogodila se saobraćajna nezgoda.

Teretno motorno vozilo “citroen berlingo”, registarske oznake J89-K-650, kojim je upravljao vozač B.E., rođen 1988., nastanjen u Sarajevu, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka P.M., rođenog 1942., nastanjen u Sarajevu.

Tom prikom P.M. je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekaraska pomoć mu je ukazana na KUM KCU u Sarajevu.

U KS-u 34 SAOBRAĆAJNE NEZGODE

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 34 saobraćajne nezgode, od toga 31 sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe teže, a jedna lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, pet motornih vozila znbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba