Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: Kod mladića koji uznemiravaju mještane pronađena marihuana

Pripadnici Interventnog voda Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo u noći s petka na subotu imali su pune ruke posla.

Ekipa “Dnevnog avaza” prisustvovala je slučajno jednoj od intevencija u sarajevskom naselju Sokolje, gdje su policajci oko ponoći iznenada kontrolirali grupu sumnjivih mladića koji su u mračnom dijelu ulice stajali pored “golfa 2” bez registarskih oznaka.

I policajci i osumnjičeni bili su iznenađeni našim prisustvom. Jedan od mještana koji je vidio kroz prozor da policija intervenira izašao je da bi im se požalio kako se ti isti mladići i njihovi prijatelji svake večeri okupljaju u njegovoj ulici, gdje narušavaju javni red i mir. Komšija koji nije želio otkriti svoje ime, kazao nam je da mladići svake noći piju i drogiraju se ispod njegovog prozora te puštaju glasnu muziku i divljaju automobilima.

Mladići su na haubu “golfa” izvadili stvari koje su imali u džepovima, dok su ih policajci pretresali tražeći oružje i drogu. Kod jednog od petorice mladića jedan od policajaca pronašao je marihuanu koju je osumnjičeni sakrio u kutiji od cigareta. Mladić je uhapšen, policajci su ga ubacili u maricu te su ga odvezli u Policijsku stanicu, gdje je zadržan do 16.30 sati, kada je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Nezvanično saznajemo da je riječ o 26-godišnjem Adnanu Žigi, koji je policiji poznat odranije po posjedovanju narkotika.

 

Informer.ba