BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Sarajevo: Konobar pronašao torbicu sa 20.000 KM i vratio je vlasniku

Poslije Marine Moračanin, konobarice iz Srbije koja je u kafiću u kom radi pronašla torbicu sa više od 200.000 eura i pola miliona dinara i vratila je vlasniku, od kog je kao nagradu dobila 1.000 dinara, i BiH je dobila svog poštenog konobara.

Naime, Aldin Sivić konobar u kafiću „The Pub“, u sarajevskom naselju Malta, pronašao je torbicu u kojoj je bilo 20.000 KM  i vratio je vlasniku.

„Sve se desilo u srijedu uveče oko ponoći u kafiću u kom radim. Sjedila su dva momka koje sam uslužio. Kad su popili piće, platili su i izašli napolje. Inače, radi se o gostima koji povremeno dolaze kod nas“, priča Aldin.

„Nakon što su izašli, prišao sam stolu da pospremim i vidio sam crnu torbicu. Otvorio sam je da vidim da li ima dokumenata, kako bih mogao da saznam identitet vlasnika i iznenadio sam se kad sam vidio da je torba puna novca. Pozvao sam kolege koje su bile za šankom i rekao im šta sam našao“, kaže Aldin i dodaje da ni u jednom trenutku nije pomislio da zadrži novac.

„Htio sam da pozovem i policiju i prijavim da sam našao novac. Međutim, momci su se vratili nakon izvjesnog vremena i ja sam im dao torbicu. Zamolio sam ih da odmah prebroje novac i da se uvjere da ništa ne nedostaje, ali su mi oni rekli da mi vjeruju i da nema potrebe za tim. Pozdravili smo se i oni su otišli“.

Pošteni konobar je dodao da ga je vlasnik torbice nagradio sa 100 KM, a on je tim novcem častio kolege u kafiću.

Aldin je ispričao da ovo nije prvi put da je pronašao zaboravljenu stvar radeći kao konobar. Kako kaže, jednom je pronašao službeni pištolj koji je pripadao zaposlenom u SIPA-i, koji se ubrzo vratio po njega.

 

Informer.ba