Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Lišeni slobode zboge teške krađe

U ponedjeljak 19. decembra oko 17.35 sati u ulici Rudolfa Rude Tomića, općina Novi Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici “TM Marketi”. 

Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem i nožem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

RAZBOJNIŠTVO U APOTECI “LOTUS”

U ponedjeljak 19. decembra oko 20.40 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad uposlenicama u apoteci “Lotus”. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca i dva mobilna telefona, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

P.F. LIŠEN SLOBODE NA OSNOVU POTRAGE

U ponedjeljak 19. decembra u 15.45 sati, na osnovu potrage, policijski službenici III PU su pronašli i lišili slobode P.F., rođenog 1991. godine, nastanjenog u Sarajevu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.F. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv P.F. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

S.A. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE

U ponedjeljak 19. decembra u 12.30 sati, na osnovu potrage, policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode S.A., rođenog 1975. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. Istog dana, nakon kriminalističke obrade S.A. je predat na nadležnost tužiocu kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Đ.N. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE 

U ponedjeljak 19. decembra u 15.45 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode Đ.N., rođenog 1984. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Đ.N. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti Đ.N..

J.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE I DRŽANJA ORUŽJA  

Policijski službenici IV PU u ponedjeljak 19. decembra u 12.20 sati, lišili su slobode J.E., rođenog 1980. u Zavidovićima, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti J.E..

PET OSOBA LIŠENO SLOBODE ZBOG TEŠKE TJELESNE POVREDE  

Policijski službenici III PU u ponedjeljak 19. decembra u 16.00 sati, lišili su slobode K.A., rođenog 1958. u Rogatici, O.G., rođenog 1969. u Foči, G.E., rođenog 1956. u Han Pijesku, Ć.S., rođenog 1979. u Sarajevu i H.M., rođenog 1981. u Rogatici, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške tjelesne povrede, na štetu B.E. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.A., O.G., G.E., Ć.S. i H.M. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

KS: U PROTEKLA 24 SATA – 37 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 37 saobraćajnih nezgoda, od toga 36 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, tri osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

 

Fena/Informer.ba