Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Sarajevo: Metalnom šipkom pretukla supruga

Sarajevska policija uhapsila je E. Bašić (48) zbog pokušaja ubistva supruga E. Bašića (51).

Ona je, navodno, jučer poslije ponoći u njihovom stanu u sarajevskoj ulici Topal Osman-paše na broju 7, nakon kraće svađe sa suprugom, metalnom šipkom udarila muža po glavi nanijevši mu povrede opasne po život.

Na mjesto događaja izašla je ekipa Hitne pomoći, koja je povrijeđenog transportirala do Kliničkog centra Univerzieta u Sarajevu (KCUS).

Pacijent je kod nas dovezen u nedjelju u 2.50 sati ujutro. U komi je i životno je ugrožen. Smješten je na Odjel intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju, gdje su mu ljekari konstatirali frakturu lobanje – kazala je portparol KCUS-a Biljana Jandrić.

Motivi pokušaja ubistva za sada nisu poznati. E. Bašić je u prisustvu branioca saslušana u Tužilaštvu KS, nakon čega je Sudu upućen prijedlog za određivanja jednomjesečnog pritvora. Protiv nje je, kako se saznaje od Jasmine Omićević, portparola Tužilaštva KS, otvorena i istraga, piše Dnevni avaz.

U stanu ove porodice jučer nije bilo nikoga, a kako se saznaje, bračni par Bašić ima dvoje djece, kćerku i sina. Komšije ih opisuju kao skladnu i mirnu porodicu, pa su se tim više iznenadili kada su čuli šta se dogodilo.