Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Sarajevo: Nakon što je puštena iz zatvora zbog ubistva ljubavnika pronađena mrtva u kadi

Tijelo 61-godišnje Hajrije Vejsilovski pronađeno je danas poslijepodne u njenom stanu u sarajevskom naselju Hrasno, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Rodbina je policiji u 13.02 prijavila da je pronađeno tijelo u stanu na Trgu heroja. Oni su provalili u stan kada se žena nije javljala. Uviđaj vrši tužilac Kantonalnog tužilaštva, a na licu mjesta je i sudski vještak medicinske struke“, kazao je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Vejsilovska je u svom stanu mrtva bila desetak dana. Njeno tijelo pronađeno je zamotano u čaršafu u kadi kupatila, pišu Nezavisne novine.

U Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu nisu mogli potvrditi da li je Vejsilovska ubijena ili se radi o prirodnoj smrti.

Tijelo je bilo u fazi truljenja i vještak sudske medicine nije mogao da se izjasni o uzroku smrti. Naređena je obdukcija, a s lica mjesta su izuzeti svi relevantni dokazi“, kazala je Jasmina Omićević, glasnogovornica sarajevskog tužilaštva.

Hajrija Vejsilovski optužena je da je u decembru 2009. godine rukama udavila 61-godišnjeg ljubavnika Agu Smajića.

U liftu iste zgrade u kojoj je jučer pronađeno Hajrijino tijelo, 27. decembra 2009. godine pronađeno je i tijelo Age Smajića.

Nakon ovog ubistva uhapšena je Hajirija Vejsilovski.

Prema navodima optužnice, Vejsilovska je u svom stanu udavila Smajića, koji ju je prisiljavao na neželjeni seks. Tijelo je potom iz svog stana prebacila u lift.

Vejsilovska je u prvoj optužnici bila optužena za ubistvo. Optužnica je kasnije prekvalifikovana i tada je optužena za ubistvo na mah te je puštena iz pritvora. Ovaj slučaj još nije okončan u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Iz pritvora je puštena krajem 2011. godine.

 

Informer.ba