BiH Udarno Vijesti

Sarajevo: Ne prestaju napadi pasa, za devet dana pomoć zatražilo 20 osoba

Napadi pasa lutalica na prolaznike postali su svakodnevica. Doktorica Hitne pomoći Samira Selimović kazala  je za Dnevni avaz da je prošlog mjeseca bilo 37 ugriza, dok je do 9. jula primljeno 20 pacijenata s ugrizima pasa.

Iz Udruženja za zaštitu životinja, naime, saznajemo da je najviše pasa na Dobrinji, u Vogošći i na Grbavici.

Velidu Tahmaz prije nekoliko noći na Vilsonovom šetalištu napao je čopor pasa.

” Imala sam kesu i branila se. Ipak, jedan od njih me ugrizao za nogu. Sada ne smijem da izađem na ulicu sama ni do trgovine. Strah prema ovim životinjama ostat će mi za cijeli život, jer taj trenutak nikad neću zaboraviti. Rana mi ne zarasta, iako svaki dan idem na previjanje i čišćenje” – rekla je Tahmaz.

Prema riječima Nedima Brdarića, direktora Veterinarske stanice, najviše što mogu učiniti jeste kastracija pasa, a finansiranje su preuzele općine.

” Imamo ugovor s općinama Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo. U Novom Gradu smo već završili sterilizacije, sada radimo ove dvije općine. Najveći problem je što nije formiran higijenski servis koji bi hvatao pse pa ih dovodio i odvodio, a nema ni azila da ih zbrinemo. Ovo što mi radimo je privremena mjera, a pravi efekti vidjet će se za nekoliko godin”a – rekao je Brdarić i dodao da od ukupnog broja pasa lutalica, procentualno, nije kastrirano ni deset posto.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba

4 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • .ebo vas kastracija pa nece nas silovati nego ujesti a budala svakakvh

  • Daj ba poubijajajte ove lutalice ili ih smjestite negdje. Kad rastrgaju neko dijete tad ce kasno biti. A ovi sto se bore za njihpva prava, neka ih kuci vode. Ulicom ne smijes proci navece.

  • Jebo li im kerina majku po sred picke, onog Velimira tz. Kera koji je sam sebe nazvo u FTV kad ga je voditelj upito kako da ga zove on kaze ker..a i jes kerina usmrdzela i pozucela od nikotina, trave i smrdljive sljive! Eh njega treba prvo silovat i bacit pod kombajn zajedno sa tim lutalicama jebli im onu majku u picku…25 000 ljutalica ima u srajevu prema zadnjim procjenama! Pobit govna nema drugog rijesenja..il neka nam mup podjeli svima pistolje da se mozemo da branimo!

  • Pa pizda im materina sto ih vise sintori ne pohvataju ima ih pogotovo na carsiji vratniku i sedreniku gladni i noge svakom ko god prodje otkidaju!
    Kakva je ovo drzava????