Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: Policija sumnja da je Amerikanac, čije je tijelo pronađeno na Baščaršiji, počinio samoubistvo

Klark Randolf Stern (55), Amerikanac čije je tijelo pronađeno u srijedu poslijepodne na Baščaršiji, u Sarajevu, najvjerovatnije je izvršio samoubistvo, saznajemo od sagovornika u MUP-u Kantona Sarajevo.

Sternovo tijelo pronađeno je u srijedu oko 14 sati ispred kuće u Ulici Kračule u Starom gradu. Kada je Amerikanac pronađen već je bio mrtav, a na prsima je bila ubodna rana od noža. U policiji su u prvi mah posumnjali da je ubijen, ali su dokazi, do kojih su kasnije došli, upućivali na samoubistvo.

“Ovakav način samoubistva je neuobičajen, ali je moguć. Svi dokazi ukazuju na to da je Amerikanac izvršio samoubistvo i da nema elemenata krivičnog djela. Obdukcija bi trebalo da da konačan odgovor”, kazao je sagovornik “Nezavisnih” iz sarajevske policije.

Obdukcija, koja bi trebalo da da tačan uzrok smrti Sterna, biće obavljena danas.

“Dok ne dobijemo rezultate obdukcije, ne može se reći da li je u ovom slučaju bilo elemenata krivičnog djela. Tužilaštvo je saslušalo neke svjedoke, ali nijedan od njih nije saslušan u svojstvu osumnjičenog”, kazala je Jasmina Omićević, glasnogovornica sarajevskog tužilaštva.

Klark Rudolf Stern u BiH je došao prije tri mjeseca iz Vašingtona, gdje živi. U Sarajevu je prvobitno odsjeo u hotelu “Jildiz”, ali se preselio u privatni smještaj jer mu je tu bilo jeftinije.

Rijetkim Sarajlijama, s kojima se družio, predstavljao se kao “pjesnik, poeta i pijanista”.

Njegovi poznanici iz BiH tvrde da je bio čudan i povučen, a kako im je sam rekao – BiH je trebalo da napusti 8. februara jer je tada imao povratnu avionsku kartu.

 

Nezavisne/Informer.ba