Crna hronika Vijesti

Sarajevo: U pucnjavi ranjen mladić

Treća PU obaviještena je u subotu oko 16.25 sati sati da je u ulici Brčanska do broja 15, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN osoba došlo do upotrebe vatrenog oružja, uslijed čega je povrijeđen D. A., rođen 1978. godine, iz Sarajeva.

Njemu je ljakarska pomoć ukazana u KCU, gdje su mu konstatovane lake tjelesne ozljede, u vidu prostrelne rane lijeve natkoljenice.

Fizički obračun na pijaci ‘Sirano’

U subotu oko 02.00 sati, na lokalitetu pijace “Sirano”, u ulici Maršala Tita bb, općina Centar Sarajevo, četiri NN osobe fizički su napala F. M., rođen 1990. godine, iz Sarajeva.

F.M. je zadobio frakturu lobanje, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU Sarajevo, gdje je zadržan na daljem liječenju.

POŽAR U NOVOM GRADU

Treća PU obaviještena je u subotu oko 01.15 sati da je došlo do požara na krovu kuće vlasništvo B. M. iz Sarajeva, koja se nalazi u ulici Saita Orahovca broj 22, općina Novi Grad Sarajevo.

Nije bilo povrijeđenih, dok je na kući pričinjena materijalna šteta. Požar je ugasila ekipa PVB Kantona Sarajevo.

OPLJAČKAN HRVATSKI AUTOMOBIL

Prva Policijska uprava obaviještena je u subotu oko 14.40 sati da je istog dana u vremenskom periodu od 13.45 do 14.30 sati, izvršena krađa u vozilo “BMW X5” hrvatskih registracijskih oznaka, vlasništvo B. S. iz Zagreba. Vozilo je bilo pakirano u ulici Bistrik medresa do broja 3, općina Stari Grad.

Iz automobila su ukradene tri putne torbe.

OPLJAČKANA PRODAVNICA U ZAGREBAČKOJ

Nepoznata osoba izvršila je u subotu oko 19,50 sati razbojništvo, uz oprijetnju nožem, nad radnicom u prodavnici TD “Marketi” d.d, koja se nalazi u ulici Zagrebačka broj 7.

Tom prilikom je otuđena određena suma novca.

VOZAČIMA 159 PREKRŠAJNIH NALOGA

U subotu su službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere konfrole saobraćaja, podnijeli dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 159 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 40 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 19 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola, sedam osoba bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistriranih vozila.

 

Fena/Informer.ba