Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Razbojništvo nad maloljetnicom

U nedjelju 27. novembra u 01.40 sati, obaviještena je II PU da su u subotu 26. novembra oko 23.30 sati u ulici Travnička, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad maloljetnom Č.E. iz Sarajeva.

Tom prilikom nepoznate osobe su uz upotrebu fizičke snage od Č.E. otuđile torbu s novcem, mobilnim telefonom i ličnim dokumentima, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

M.S. LIŠEN SLOBODE ZBOG IZAZIVANJA OPĆE OPASNOSTI

Policijski službenici III PU u nedjelju 27. novembra u 17.40 sati, lišili su slobode M.S., rođenog 1985. godine u Mostaru, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom pereiodu počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i teške tjelesne povrede. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti M.S.

Š.S. LIŠEN SLOBODE ZBOG RAZBOJNIŠTVA

Policijski službenici V PU su 27. novembra u 14.45 sati, lišili su slobode Š.S., rođenog 1979., nastanjenog u Ilijašu, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio krivično djelo razbojništvo. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju kriminalnih aktivnosti Š.S.

RAZBOJNIŠTVO U SPORTSKOJ KLADIONICI “REMI”

Jučer oko 20.00 sati u ulici Nedima Filipovića, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Remi”. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

RAZBOJNIŠTVO U SPORTSKOJ KLADIONICI “PREMIER” 

U nedjelju 27. novembra oko 19.45 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Premier”. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

 

Fena/Informer.ba