Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Razbojništvo nad radnicom kladionice

Službenici Druge policijske uprave su u petak oko 10.15 sati u općini Novo Sarajevo uhapsili O. R. (1982) iz Sarajeva na osnovu naredbe Općinskog suda Sarajevo od 13. februara 2009. godine.

UHAPŠEN S.A. ZBOG RAZBOJNIŠTVA
Oko 13 sati u petak, Službenici Prve PU Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) su uhapsili S. A. (1987)  iz Sarajeva, zbog sumnje da je u ranijem periodu počinio razbojništvo.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM SPORTSKE KLADIONICE “REMI”
U sportskoj kladionici “Remi”, koja se nalazi u ulici Izeta Karšića broj 102, općina Novi Grad Sarajevo, jučer oko 20.50 sati N.N. osoba izvršila razbojništvo nad radnicom M. A.

N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem ukrala novac.

OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTU BRANA-TRNOVO
U petak oko 21.15 sati zbog velikih snježnih padavina došlo je do odrona snježne lavine na magistralnom putu M-18, Sarajevo -Trnovo u mjestu Brana, te je saobraćaj u potpunosti obustavljen na dionici Brana-Trnovo.

Radnici na održavanju puteva rade na raščišćavanju lavine i uspostavljanju normalnog odvijanja saobraćaja.

POŽAR NA TRGOVINI “BAUER FLIND”
Oko 22 sata u petak došlo je do požara u trgovini ortopedskih pomagala “Bauer Flind”, koja se nalazi u ulici Hasana Brkića broj 4, općina Novo Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba, a na objektu je pričinjena materijalna šteta.

SAOBRAĆAJ: 328 PREKRŠAJNIH NALOGA
U petak su službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, uručili 328 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 36 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno sedam vozača zbog upravljanja  vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača bez položenog vozačkog ispita, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a KS.

 

Fena/Informer.ba