Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Sarajevo: Sedam mladića povrijeđeno u sudaru, Zoran Stjepanović (19) priključen na aparate

Sedam lica povrijeđeno je u sudaru dva automobila na tranzitu u Sarajevu i oni su prevezeni u bolnicu Koševo.

Devetnaetogodišnji Zoran Stjepanović, koji je teško povrijeđen u sudaru na sarajevskom tranzitu, priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i uspavan, rečeno je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

“Riječ je o teškoj politraumi, ima povredu grudnog koša i smješten je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i uspavan. Trenutno je stabilan“, rekla je portparol Kliničkog centra Biljana Jandrić.

Sedam lica povrijeđeno je večeras u sudaru automobila “reno megan” i “polo” na raskrsnici ulica Put Mladih muslimana i Urijan Dedina u Sarajevu. Povrijeđeni Stjepanović bio je u Folksvagenovom “polu”, piše “Dnevni avaz”.

Tihomir Miletić (22) ima kontuziju glave i lica i zadržan je na posmatranju. Boris Škrkar (19) slomio je petnu i kost na šaci i ima rane po glavi. On je smješten na ortopediji.

Lakše povrede zadobili su Benjamin Delalić (18), Hilmija Dautović (19) i Kenan Fazlić (19) koji su nakon zbrinjavanja pušteni na kućno liječenje. Edin Fazlić (21) zadržan je na posmatranju zbog udarca u glavu.

Na automobilu “polo” je oznaka P, što ukazuje da je za volanom bio početnik.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • to vi pisete za onaku P a ne navodite da je kriv Benjamin Delalić sto je presao u njihovu traku… koliko vidim i on osamnaestogodisnjak i trebao bi po zakonu da ima oznaku P,jer 2 godine moraju da imaju tu oznaku … :)