Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Šest osoba lišeno slobode zbog razbojništva

Policijski službenici III PU u srijedu 14. decembra oko 16.30 sati, lišili su slobode Č.J., rođenog 1991. godine u Sarajevu, Dž.E., rođenog 1993. u Sarajevu i četiri maloljetnika H.A., rođenog 1995. u Pljevljima, H.S., rođenog 1993. u Sarajevu, K.S., rođenog 1995. u Sarajevu i Dž.M., rođenog 1994. u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Č.J., Dž.E. i maloljetnici H.A., H.S., K.S. i Dž.M. su navedenog dana u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, izvršili krivično djelo razbojništva u d.o.o. “Rašmer” i otuđili određenu sumu novca i ultra dopuna BH Telekoma. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Č.J., Dž.E. i maloljetnici H.A., H.S., K.S. i Dž.M. su predati u Odsjek za zadržavnaje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju kriminalnih aktivnosti ovih osoba.

RAZBOJNIŠTVO NAD J.A. U ULICI EMIRA BOGUNIĆA ČARLIJA

U utorak 13. decembra u 21.40 sati u ulici Emira Bogunića Čarlija, općina Ilidža, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad J.A. iz Sarajeva. Tom prilikom nepoznata osoba je uz upotrebu fizičke snage i tvrdog predmeta, od J.A. otuđila mobilni telefon, nanijevši mu povrede a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Povrijeđenom J.A. je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatovali teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti). O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

K.H. LIŠEN SLOBODE

U srijedu 14. decembra u 08.15 sati, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici IV PU su pronašli i lišili slobode K.H., rođenog 1985. u Sjenici, nastanjenog u Sarajevu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a navedenog dana u 12.55 sati K.H. je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Š.H. I M.A. LIŠENI SLOBODE ZBOG KRAĐE U TRAMVAJU

Policijski službenici I PU u srijedu 14. decembra u 19.30 sati, lišili su slobode Š.H., rođenog 1982. u Sarajevu i M.A., rođenog 1981. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa. Š.H. i M.A. su u tramvaju izvršili krađu mobilnog telefona od M.A. iz Sarajeva, koji je pronađen i vraćen vlasnici. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.H. i M.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti Š.H. i M.A..

KS: U POSLJEDNJA 24 SATA 32 SAOBRAĆAJNE NEZGODE 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode, od toga 32 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom su četiri osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno osam vozača, osam osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i pet neregistriranih motornih vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

 

Fena/Informer.ba