BiH Udarno Vijesti

Sarajevo: Srušio se krov Ledene dvorane Skenderija

U poslijepodnevnim satima se, pod težinom snježnog pokrivača, urušio krov Ledene dvorane Skenderija, potvrdio je Feni portparol MUP-a Kantona Sarajevo (KS) Irfan Nefić.

”O ovom događaju smo obaviješteni oko 15.05 sati, a na mjesto događaja su  izašle naše ekipe, ekipe Profesionalne vatrogasne brigade KS, Civilne zaštite, Hitne pomoći te ekipe Elektrodistribucije i Sarajevogasa’‘, kazao je Nefić.

Dodao je da po za sada raspoloživim informacijama nema povrijeđenih.

BEČIREVIĆ: MATERIJALNA ŠTETA OGROMNA

Nakon što se u poslijepodnevnim satima obrušio krov iznad jednog dijela Ledene dvorane KSC Skenderija, formiran je operativni štab koji će biti zadužen za koordinaciju daljih aktivnosti na raščišćavanju dijelova obrušenog krova, kazao je u izjavi za Fenu generalni direktor KSC “Skenderija” Hajriz Bečirević.

Materijalna šteta je, po prvim utiscima, ogromna, ali će tačan iznos biti poznat po završetku procjene.

“Uzroke obrušavanja krova pokazat će istraga i vještačenje. Mi ne možemo napamet govoriti o tome”, rekao je Bečirević.

Dodao je da je do obrušavanja dijela krova najvjerovatnije došlo zbog više faktora.

“Sigurno je da su jedan od uzroka oštećenja izazvana ratnim djejstvima, a potpomognuta vremenskim neprilikama koje vladaju posljednjih nekoliko dana”, kazao je Bečirević.

Predstavnici KSC “Skenderija” organizirali su dežuru koja će pratiti razvoj situaciji na objektu u toku noći, a u ranim jutarnjim satima prisustvovat će sjednici Kantonalnog Štaba civilne zaštite na kojoj će biti govora o narednim koracima u smislu sanacije nastale štete.

 

Fena/Informer.ba