BiH Vijesti

Sarajevo: Sutra zbog protesta obustava saobraćaja u Ali-pašinoj ulici

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, na zahtjev Koordinacionog odbora udruženja poljoprivrednika Federacije BiH, odobrilo je za 8. august  privremenu potpunu obustavu saobraćaja u ulici Ali-pašina, od raskrsnice sa ulicom Sutjeska do raskrsnice sa ulicom Bolnička, u terminu od 10.00  do 16.00 sati, a radi održavanja mirnog protesta ispred zgrade Vlade FBiH.

Privremena potpuna obustava saobraćaja u smjeru Skenderija – Ciglane sastoji se od potpune obustave saobraćaja na dijelu ulice Ali-pašina, od raskrsnice sa ulicom Kemal-begova do raskrsnice sa ulicom Bolnička.

U smjeru Ciglane – Skenderija privremena potpuna obustava saobraćaja bit će na snazi  na dijelu ulice Alipašina,  od raskrsnice sa ulicom Bolnička do raskrsnice sa ulicom Sutjeska, a podrazumijeva i zaustavljanje poljoprivredne mehanizacije učesnika protesta.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uvjeta za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

Fena/Informer.ba