Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Teško povrijeđen biciklista

Na kolovozu raskrsnice ulica Dobroševićka-Mihaljevska- Butilska, općina Novi Grad Sarajevo, jučer oko 14.20 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teške povrede zadobio biciklista M.E..

Naime, vozeći bicikl marke “strormer”, kojim je upravljao M.E., rođen 1989., nastanjen u Sarajevu sudario se s putničkim motornim vozilom marke “vw golf 3”, kojim je upravljao P.D., rođen 1976., nastanjen u Travniku.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je biciklista M.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM KCU u Sarajevu.

U KS-u 18 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo (KS) dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, od toga 17 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, tri osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i sedam neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Fena/Informer.ba