Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: Tri osobe otrovane ugljenmonoksidom

Tri osobe su zadržane danas na promatranju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)zbog novog slučaja trovanja ugljen monoksidom, potvrdila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Nasreću, ovaj put se radilo o slučaju lakšeg trovanja te se, kako navodi Jandrić, očekuje da tokom dana ove osobe budu puštene kući.

Kako je izjavio glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić, Operativno-komunikacijski centar Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Srajevo obviješten je jutros u 07.50 od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS da je njihov mobilni tim intervenirao u ulici Višegradska kapija, općina Stari Grad, kojom prilikom je iz stana evakuirana jedna četveročlana porodica i još jedna punoljetna osoba zbog problema s disanjem.

Oni su prevezeni na Centar urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na daljnje liječničko zbrinjavanje.

Nefić navodi da je o događaju obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je naveo da će se uviđaj obaviti kad se za to steknu uvjeti.

 

Fena/Informer.ba