Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: U Novom Gradu zapaljen “VW Sharan”

U subotu oko 17 sati u ulici Grada Bakua do broja 15, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do požara na parkiranom vozilu marke “VW Sharan””, reg. broja RD 7393, nacionalnih oznaka Luksemburga, vlasništvo H. S. iz Sarajeva.

Požar je ugasila ekipa PVB K. Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu pričinjena  materijalna šteta. O događaju obavješten kantonalni Tužitelj u Sarajevu, a uviđaj po odobrenju istog, obavljen od  uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo u prisustvu vještaka PPZ-a, koji se izjasnio daje do požara došlo usljed upotrebe otvorenog plamena i zapaljive tečnosti.

U subotu u 23,30 sati službenici policije Četvrte PU uhapsili su Č. S. rođen 1980. godine iz Sarajeva, zbog ugrožavanje sigurnosti. O navedenom obaviješten Kantonalni tužitelj, a imenovani je u 01,30 sati predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 292 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 35 vozača. Iz saobraćaja su isključena dva vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, pet bez položenog vozačkog ispita, sedam prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 11 motornih vozila isključeno-neregistrovano, saopćeno je u nedjelju iz MUP-a KS.

 

Fena/Informer.ba