Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: U trolejbusu uz prijetnju nožem od maloljetnice otet mobitel

U petak 30. decembra oko 13.00 sati na trolejbuskom stajalištu Otoka, općina Novo Sarajevo, u trolejbusu koji se saobraćao na relaciji Dobrinja – Otoka, dvije nepoznate osobe uz prijetnju nožem, izvršile su krivično djelo razbojništva nad maloljetnom Ć.Dž. iz Sarajeva i otuđile joj mobilni telefon. 

O ovom događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

I.J. FIZIČKI NAPAO N.A.

U petak 30. decembra oko 19.30 sati u ulici Marka Marulića bb, općina Novo Sarajevo, I. J, iz Sarajeva fizički je napao N. A. iz Sarajeva, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne ozljede u vidu frakture prednjeg zuba, te joj je liječnička pomoć ukapana na Maksilofacijalanoj klinici. O ovome je obaviješten kantonalni tužitelj, a prema I.J. bit će poduzete mjere i radnje u skladu sa zakonom.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI “KONZUM”

U petak 30. decembra oko 19.45 sati u prodavnici “Konzum” d.o.o, Sarajevo, u ulici Džemala Bijedića broj 104, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe uz prijetnju vatrenog oružja – pištolja, izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom P. H., kojom prilikom je otuđena određena suma novca. O ovom događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, a uviđaj su obavile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

KONTROLA SAOBRAĆAJA: URUČENO 355 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 355 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 52 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola, dvije osobe bez položenog vozačkog ispita, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri motorna vozila su isključena -neregistrovana, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću  MUP-a KS.

 

Fena/Informer.ba