Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Uhapšeni zbog napada na službenu osobu

Službenici policije MUP-a KS priveli su jučer u 23,30 sati G. K. (1990.) i S. A. (1992.) iz Ilidže zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

O tom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu, nakon čega su G.K. i S.A. privedeni u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

M.R. PRIJAVILA NAPAD I KRAĐU

M. R. iz Sarajeva prijavila je 20. januara oko 16,30 sati službenicima Druge PU da je napadnuta istog dana oko 14,30 sati u haustoru zgrade u ulici Aleja Lipa broj 45 – općina Novo Sarajevo, te da joj je tom prilikom ukradena zlatna ogrlica.

O tom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

NN OSOBA NAPALA C.Z. I UKRALA NOVČANIK

Nepoznata osoba izvršila je 20. januara oko 11,40 sati razbojništvo, uz upotrebu fizičke snage, nad C. Z. iz Sarajeva.

Incident se dogodio u stubištu zgrade u ulici Karpuzova broj 25 – općina Centar, a tom prilikom ukraden je novčanik s određenom sumom novca.

O tom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalaska izvršioca.

PRIVEDEN NA OSNOVU AKTA POLICIJSKE STANICE PALE

Službenici policije Četvrte PU priveli su 20. januara u 13 sati Š. E.  (1978.) iz Hadžića, na osnovu akta Policijske stanice Pale.

Istog dana u 14 sati Š.E. je predat službenicima policije PS Pale.

SUMNJA NA POSJEDOVANJE OPOJNIH DROGA

Službenici policije Prve PU priveli su 20. januara u 14 sati  S. K. (1983.) iz Ilidže zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O tom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu, a S.K. je istog dana u 15,15 sati, nakon kriminalističke obrade, otpušten iz službenih prostorija.

R.S. OSUMNJIČEN ZA PRIKRIVANJE

Službenici policije Treće PU priveli su 20. januara u 14,10 sati R. S. (1954.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje.

O tom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajeva, nakon čega je R.S. predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

H.A. PRIVEDEN ZBOG SUMNJE NA TEŠKU KRAĐU

Službenici policije Treće PU priveli su 20. januara u 20,35 sati H. A. (1994.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu na naročito opasan ili naročito drzak način, a na štetu malodobnog G.R. iz Sarajeva.

O tom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu, nakon čega je H.A. predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

NAPADNUTA RADNICA PRODAVNICE “KONZUM”

Dvije nepoznate osobe napale su, uz prijetnju pištoljem i nožem, 20. januara oko 21.50 sati radnicu M. Š. u prodavnici “Konzum” u ulici Adija Mulabegovića broj 5 – općina Novi Grad, a ukradena je  određena suma novca.

O tom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

Fena/Informer.ba