Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Sarajevo: Usred dana upali u stan na Grbavici i od H.A. oteli zlatni nakit i novac

Policijski službenici I PU su u utorak u 13.10 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Centar Sarajevo, lišili slobode D.A., rođen 1995. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga .

Dvije nepoznate osobe su u utorak oko 15.00 sati u stanu, u ulici Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo, izvršile razbojništvo nad H.A. iz Sarajeva.

Tom prilikom N.N. osobe su uz upotrebu fizičke snage, od H.A. otuđile zlatni nakit i određenu sumu novca, nanijevši mu povrede, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede.

D.A. UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE

Policijski službenici I PU su u utorak u 13.10 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Centar Sarajevo, lišili slobode D.A., rođen 1995. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan “joint” sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Ž.M. UHAPŠEN ZBOG OŠTEĆENJA TUĐE STVARI

Policijski službenici I PU su u utorak u 01,45 sati lišili slobode Ž.M., rođen 1992. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv Ž.M. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

U KS-u 25 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 25 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno osam vozača, sedam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, devet osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Fena/Informer.ba