Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Uz prijetnju pištoljem otuđio tašnu

U ulici Safvet bega Bašagića, općina Stari Grad Sarajevo u ponedjeljak 28. novembra oko 22.50 sati nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad B.A. iz Sarajeva.

Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem od B.A. otuđila torbu sa određenom sumom novca i ličnim dokumentima, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

B.R. LIŠEN SLOBODE ZBOG KRAĐE AUTOMOBILA

Policijski službenici IV PU u ponedjeljak 28. novembra u 18.30 sati lišili su slobode B.R., rođenog 1985. godine u Kosovskoj Mitrovici, nastanjenog u Mostaru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. B.R. je navedenog dana oko 16.30 sati iz ulice Dragana Kulidžana, općina Ilidža, otuđio putničko motorno vozilomarke “BMW”, vlasništvo P.F. iz Sarajeva. Otuđeno vozilo je u ulici Rakovička cesta, općina Ilidža, pronađeno i vraćeno vlasnici. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za B.R.  centralnu potjernicu raspisalo Kantonalno tužilaštvo Mostar. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.R. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti B.R.

R.A. I K.M. LIŠENI SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici V PU u ponedjeljak 28. novembra u 01.50 sati lišili su slobode R.A., rođenog 1991. godine u Travniku i K.M., rođenog 1988. godine u Travniku, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. R.A. i K.M. su počinili tešku krađu u sportsku kladionicu “5 Plus”, ulica 126. Ilijaške brigade, općina Ilijaš O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv R.A. i K.M. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO RAZBOJNIŠTVA

U ponedjeljak 28. novembra oko 21.20 sati u ulici Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Milenium”. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, 29. novembra u 00.30 sati, policijski službenici IV PU su pronašli i lišili slobode M.A., rođenog 1992. godine u Foči, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog M.A.

M.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG RAZBOJNIŠTA

Policijski službenici III PU u ponedjeljak 28. novembra u 19.00 sati lišili su slobode M.E., rođenog 1990. godine, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio više krivičnih djela razbojništvo. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti M.E.

G.A. LIŠEN SLOBODE ZBOG RAZBOJNIŠTVA 

Policijski službenici IV PU u ponedjeljak 28. novembra u 16.30 sati lišili su slobode G.A., rođenog 1976. godine, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio krivično djelo razbojništvo. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a G.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti G.A, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba