BiH Udarno Vijesti

Sarajevo: Večeras u 18 sati počinje emitiranje Al Jazeera Balkans

Program Al Jazeera Balkans počinje emitiranje večeras u 18.00 sati. Program počinje iz centra Al Jazeere u Sarajevu, s javljanjima uživo iz centara u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, kao i s javljanjima iz Mostara, Zenice i Istanbula

Program Al Jazeere  Balkans u Bosni i Hercegovini će biti emitiran putem operatera Logosoft, HS, M&H, VKT Net, BHB Cable, CATV MV, BH Telecom Moja TV, ASK Ilidza, Telemach, Art Net, Elta Kabel, Telrad, Total TV (satelitska DTH platforma) .

Adresa za live stream je http://balkans.aljazeera.net/.

Putem satelita program će se moći gledati na W3C 16E (EUTELSAT), RX Freq: 12676 Mhz, Symbol Rate: 2800, MODCOD: 4PSK FEC 34;, Polarisation: POL X (horizontalna).

Kada Al Jazeera Balkans večeras počne  emitiranje postat će prvi program ove globalne mreže koji se emitira na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog.

Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans će gledaocima u regionu donositi kako regionalne, tako i globalne vijesti, te o regionu izvještavati gledaocima u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe, najavljuju iz Al Jazeera Balkans.

 

Fena/Informer.ba