Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Sarajevo: Zaklan vlasnik fotografske radnje!

U sarajevskom naselju Dobrinja II, u ulici Omladinskih radnih brigada danas u popodnevnim satima pronađeno je  u Fotografskom studiju beživotno tijelo vlasnika te privatne radnje M.B. , rođen 1945. godine.

Policija  još vrši uviđajno-istražne radnje,  prostor ulice je blokiran, a komšije zgrade u kojoj se nalazi fotografska radnja su šokirani nezvaničnim informacijama da je  fotograf u svojoj radnji, kako  kažu, zaklan.

Fotografska radnja nalazi se u najprometnijem dijelu ovog sarajevskog naselja, u centru poslovno-trgovačkog  dijela Dobrinje, nedaleko od nekoliko banaka, pošte, više supermarketa, pijace, a u istoj zgradi je i Policijska stanica.

Prema izjavama nekih od komšija, ubijeni fotograf je  u podnevnim satima pio kafu u obližnjem Fast foodu, gdje je naručio i hranu. Dostavljač hrane ga je, kako se nazvanično sazanje,  našao mrtvog u radnji.

Komšije i stanovnici  zgrade u kojoj se nalazi fotografska radnja  poznavali su vlasnika kao mirnog i pristojnog čovjeka i dobrog susjeda.

Također, na mjesto događaja izašao je i vještak medicinske struke, dok će se o detaljima znati nakon što se budu završene uviđajne radnje.

Nefić naglašava da pripadnici MUP-a KS preduzimaju sve potrebne mjere i radnje te da rade na prikupljanju korisnih saznanja u cilju rasvjetljavanja ovog događaja.

 

Informer.ba