Crna hronika Vijesti

Sarajevo: Zaplijenjeno 15 kilograma droge skank

Planiranom i koordiniranom aktivnošću, policijski službenici Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga Federalne uprave policije (FUP) – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova u srijedu uvečer su na području Kantona Sarajevo lišili slobode jednu osobu i zaplijenili 15 kilograma droge skank. 

Narkotička sredstva su pronađena u putničkom vozilu kojim je upravljao uhapšeni, a nalazila su se sakrivena u improviziranom bunkeru, odnosno duplom dnu kombija.

Droga, raspoređena u 15 pakovanja od po jedan kilogram, bila je namijenjena rasprodaji na području Sarajeva, a dovezena je s područja Republike Srpske.

Zaplijenjena narkotička sredstva bi u uličnoj rasprodaji dosegla cijenu od oko 75.000 KM, odnosno, ukoliko bi bila pripremana za prodaju pojedinačnim konzumentima, moglo bi biti spravljeno i do 15.000 paketića.

Osoba lišena slobode je Đ. V. (1948.), državljanin Bosne i Hercegovine, nastanjen na području Republike Srpske, te se nad njim trenutno provodi kriminalistička obrada u sjedištu FUP-a.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, uhapšeni će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo na  postupanje.

Daljnji rad u vezi s ovim predmetom je u toku.

Zaplijenjena droga prebačena je u Centar za forenzičku i informatičku podršku FUP-a, gdje će biti izvršena potrebna vještačenja.

Pronađene i oduzete količine droge, definitivno su Federalnu upravu policije, kada je riječ o ukupnim količinama pronađene i oduzete  droge u 2011. godini, pozicionirali kao jedan od najuspješnijih policijskih organa u Bosni i Hercegovini u borbi protiv ove vrste kriminala, saopćeno je iz FUP-a.

 

Fena/Informer.ba