Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: Zrna od metaka završila u prozorima dva stana

Treća PU jučer je oko 08. 00 sati obavještena da je tokom noći zrno metka, ispaljenog iz vatrenog oružja, uletjelo kroz kuhinjski prozor stana koji je u vlasništvu H. N, a koji se nalazi  u ulici Antuna Branka Šimića broj 1, općina Novi Grad.

I Druga PU jučer je  oko 10.30 sati obavještena da je istog dana oko 10. 15 sati došlo do ulijetanja zrna metka, ispaljenog iz vatrenog oružja, na balkonski prozor stana koji je u vlasništvu  K. J  i nalazi se u ulici  Grbavička broj 66, općina Novo Sarajevo.

U oba slučaja nije bilo povrijeđenih osoba, a policija radi na rasvjetljavanju ovih pucnjava, identifikaciji i pronalasku počinilaca
*****
UHAPŠEN ZBOG IZNUDE
Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su u 14. 20 sati lišili slobode M. A, rođenog 1979. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo iznude.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni je u 17.00 sati pušten iz službenih prostorija.
*****
PRIJAVILA NAPAD NA MUŽA
U prostorije Pete PU jučer je došla M. M iz Ilijaša i prijavila da je istog dana oko 02. 30 sati ispred ugostiteljskog objekta “X” u  ulici  Bosanski put bb, općina Ilijaš, od NN osobe fizički napadnut njen muž M. K koji je zadobio tešku tjelesnu povredu u predjelu lica.

Njemu   je Ijekarska pomoć ukazana na Maksilofacijalnoj hirurgiji gdje je i zadržan na daljem liječenju.

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentevanju  događaja.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM
U prodavnici “Dobrinja”, u ulici Rakovička cesta broj 10, općina Ilidža, jučer su oko 17.05 sati dvije NN osobe, uz prijetnju pištoljem i nožem izvršile razbojništvo nad radnicom D. N , od koje je otuđen novac.

Policijski službenici rade na identifikaciji i pronalasku počinilaca razbojništva.
*****
VOZAČIMA 320 PREKRŠAJNIH NALOGA
U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 320 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 46 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 28 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, pet  osoba bez položenog vozačkog ispita, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, zatim dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet  vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz MUP-a  Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba