BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

”Sarajevotaksi” odbija voziti na kraćim relacijama!

Usluge taksi prijevoza u Sarajevu su na nezadovoljavajućem nivou. Tome svjedoče građani koji svakodnevno doživljavaju poniženja od pojedinih taksi prijevoznika.

Radi se o tome da neki taksisti potencijalne mušterije neće da voze ukoliko se radi o kraćim relacijama.

Sjeo sam u taksi i kazao da me vozi u Jajačku ulicu. Taksista je to odbio i rekao mi da on ne vozi na kraćim relacijama. Uputio me je do taksiste koji je bio zadnji u redu i rekao da će me on voziti u moju ulicu koja se nalazi iznad Suda BiH. Ne mogu da vjerujem da sam ovakvo nešto doživio i da se za svoj novac ne mogu voziti taksijem do relacije do koje želim“, požalio se  Salko Ćosović na jednog od taksista koji se nalaze na taksi štandu “Sarajevotaksija” kod Općine Novi Grad..

Međutim, ovakvih slučajeva da taksisti odbijaju voziti građane na kraće relacije ima i na drugim taksi štandovima kao što su Otoka, Švrakino Selo, Ilidža… Kažu da neposlušne taksiste niko ne sankcionira zbog drskog ponašanja, piše Dnevni avaz.

U posljednje vrijeme najviše problema imaju stanovnici ulica Jajačka, Prnjavorska, Kenana Demirovića, Vejsila Čurčića…

Prema riječima Envera Suljagića, predsjednika Udruženja “Sarajevotaksi”, svaka vožnja se, prema zakonu, mora obaviti.

Taksisti jedino ne smiju kršiti saobraćajne znakove i nisu dužni voziti pijanu, drogiranu i prljavu mušteriju. Ako neko od njih odbije bilo kakvu vožnju, podliježe disciplinskom prekršaju, a onda budu premješteni na druge štandove“, kazao je Suljagić.

Navodi da, ukoliko neko od građana doživi da mu taksista odbije vožnju, može to prijaviti Udruženju na broj telefona 033/523-156.

Dnevni avaz/Informer.ba