BiH Udarno Vijesti

Sarajevske četvorke dobile novi stan

Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo osigurala 56.600 KM za kupovinu novog stana porodici Ćimpo, danas su im uručeni ključevi dvosobnog stana u općini Novo Sarajevo, a otac četvorki Mujo zahvalio je svima koji su zaslužni za njihovo stambeno zbrinjavanje.

Naime, Mujo i Emina Ćimpo prije dvije godine dobili su četvorke, tri djevojčice i jednog dječaka, a inicijativu za njihovo stambeno zbrinjavanje pokrenuo je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo koji je prethodno pronašao i posao za njihovog nezaposlenog oca.

Gotovo svi ministri u Vladi KS-a i načelnik Koldžo koji su prisustvovali dodjeli ključeva izrazili su zadovoljstvo što su se okupili ovom prilikom jer će u subotu, 10. decembra, Dženeta, Dženana, Lamija i Muhamed proslaviti drugi rođendan u novom stanu.

Ministar stambene politike Čedomir Lukić kazao je da je uručenje ključeva novog stana svečani čin, ali da se to trebalo desiti i ranije, jer su ove četvorke jedine rođene u posljednjih 30 godina u Kantonu Sarajevo.

“Vlada KS-a izrazila je poseban senzibilitet za ovo pitanje, jer je svako ministarstvo izdvojilo određeni dio sredstava da bi se konačno, nakon dvije godine koje su živjeli u podstanarstvu, kupio stan porodici Ćimpo”, dodao je Lukić.

Ministrica za rad socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS-a Velida Memić uručila je danas i poklon paket s igračkama, odjećom i ostalim potrepštinama potrebnim djeci porodice Ćimpo.

 

Fena/Informer.ba