BiH Udarno Vijesti

Sarajevski pčelari novčano pomogli liječenje Tarika Brčića

Predsjednik Društva pčelara Kantona Sarajevo (KS) Suvad Kahriman s predstavnicima sarajevske Općine Novi Grad uručio je u petak 1.000 KM Muhamedu Brčiću, ocu dječaka Tarika iz Olova kojem je hitno potrebno liječenje u inozemstvu.

Ta novčana pomoć uručena je na Pedijatrijskoj klinici Jezero u kojoj je dječak na liječenju, a sakupljena je u okviru manifestacije “Dani ljekovitog bilja i pčelarstva“ koja je održana pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad.

Društvo pčelara KS-a u saradnji s pčelarima izlagačima na sajmu pridružilo se humanoj akciji prikupljanja sredstava za liječenje teško oboljelog desetogodišnjeg dječaka Tarika Brčića iz Olova.

Zahvaljujem Općini Novi Grad i pčelarima koju su se pridružil akciji za liječenje mog Tarika i svim dobrim ljudima koji podržavaju ovakve akcije“, rekao je Tarikov otac Muhamed Brčić, nezaposleni demobilizirani borac.

Tarik Brčić iz Olova doživio je 8. maja kod Živinica saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula njegova majka, a otac Muhamed teško povrijeđen. Tariku je hitno potrebno liječenje u inozemstvu, a preporučena mu je rehabilitacija u Krapskim Toplicama.

 

Fena/Informer.ba