Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevsko naselje Dobrinja: Pucao u kladionicu

Nepoznati počinilac jutros je u sarajevskom naselju Dobrinja pucao na poslovnicu sportske kladionice “Bet live”, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Pucnjava se, prema informacijama iz policije, desila oko 4.15 u Ulici Dobrinjske bolnice na broju 13, gdje se, osim kladionice, nalaze i drugi poslovni prostori.

U ovoj pucnjavi niko nije povrijeđen, s obzirom na to da nijedna od okolnih radnji nije bila otvorena u to vrijeme.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, napadač je pucao iz automatskog oružja, najvjerovatnije kalašnjikova. Meta je bila poslovnica sportske kladionice.

U staklena vrata kladionice ispaljeno je desetak metaka. Meci su prošli kroz vrata i uništili dva LCD televizora.

Građani koji su se okupili na Dobrinji prilikom vršenja policijskog uviđaja smatraju da je na kladionicu pucao najvjerovatnije kladioničar koji je izgubio novac.

“To je jedina kladionica u kojoj se na Dobrinji može kladiti uživo. Tokom praćenja utakmice moguće je direktno novac uplaćivati na rezultat. Sinoć je bilo mnogo ljudi. Mnogi su izgubili dosta novca igrajući na Sevilju, koja je iznenađujuće izgubila“, kazao je jedan od Sarajlija koji je u ponedjeljak navečer bio u kladionici.

Radnice u “Bet liveu” danas su čistile krhotine stakla ali nisu mogle reći da li sumnjaju da je neko od kladioničara pucao.

Iz policije su saopštili da tokom današnjeg dana nije uhapšena osoba koja je pucala. Nisu željeli govoriti ni o motivima napada.

 

Nezavisne/Informer.ba