Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevskom pedofilu Dini Kliniću 11 godina zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je presudu Općinskog suda Sarajevo kojom je Dino Klinić (65) iz Sarajeva osuđen zbog spolnog odnosa i bludnih radnji nad 14-godišnjakom te pokazivanja pornografskog materijala maloljetniku.
Klinić je, umjesto na 13, koliko mu je izrekla sutkinja Općinskog suda Mediha Pašić, sada osuđen na 11 godina zatvora. Time je presuda postala pravosnažna i Klinić je upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

Tokom postupka utvrđeno je da je Klinić bio smanjeno uračunljiv, ali ne toliko bitno da bi to utjecalo na njegove postupke. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Klinić je odranije poznat u javnosti po optužbama za slično krivično djelo. On za sobom ima pravomoćnu presudu kojom je osuđen na tri godine zatvora za počinjene bludne radnje nad maloljetnicama 2005. godine u Sarajevu.

Klinić je, naime, 29. juna 2005. godine u liftu zgrade u ulici Džemala Bijedića dirao osmogodišnjakinju preko njenih gaćica. Istog dana u parku u ulici Porodice Ribar fotografirao je djevojčice govoreći im da su talentirane i da će im pomoći da snimaju filmove.

Jednoj desetogodišnjakinji obećao je da će je voditi na televiziju ako ga bude slušala. Tada joj je dao njenu fotografiju koju je ranije izradio. Djevojčica je fotografiju odnijela majci, koja je nakon toga slučaj prijavila policiji.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba