Crna hronika Udarno Vijesti

U Sarajevu uhapšeno više osoba zbog krađe

U ulici Trg solidarnosti, općina Novi Grad Sarajevo, jučer je oko 17 sati više maskiranih N.N. osoba izvršilo razbojničku krađu nad K.A. (1962.) iz Foče, nastanjen u Sarajevu.

N.N. osobe su uz upotrebu pištolja od K.S. ukrale veću sumu novca, nanijevši mu povrede, a zatim su pobjegli, navedeno je u biltenu MUPKS-a.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo i konstatirane su dvije prostrijelne rane u predjelu lijeve natkoljenice, a na Odjeljenju ortopedije je zadržan na liječenju.

Policijski službenici III PU i Odjeljenja za opći kriminalitet ovog ministarstva su došli do saznanja da se u vezu s ovim krivičnim djelom mogu dovesti osobe: R.A. (1988.), C.E. (1992.), B.E. (1989.) i D.R. (1991.) svi iz Sarajeva.

Ove osobe su se s mjesta događaja udaljile vozilom “vw golf 2”, sive boje, registarskih oznaka K86-T-908.

U saradnji s policijskim službenicima MUPHNK-a navedene osobe su pronađene i lišene slobode u Mostaru, nakon čega su od policijskih službenika ovog ministarstva preuzeti.

ZAPALILO SE VOZILO U POKRETU

Na autoputu A-1 u mjestu Donja Luka, općina Ilijaš, jučer se oko 12.55 sati zapalilo vozilo “renault megane”, kojim je upravljao vozač I.M. iz Zenice.

Požar je ugašen i nije bilo povrijeđenih osoba. Konstatirano je da je do požara došlo samozapaljenjem vozila u pokretu, usljed čega je vozilo u potpunosti izgorjelo.

KRAĐA U “NARODNOM DUĆANU”

Policijski službenici II PU su u 16.05 sati uhapsili P.Z. (1971.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krađu. P.Z. je oko 16 sati izvršio krađu suhomesnatih proizvoda iz prodavnice “Narodni dućan”, ulica Kolodvorska, općina Novo Sarajevo.

Fena/Informer.ba