BiH Udarno Vijesti

Sarajlija nudi usluge likvidacije pasa

Na internet stranici www.wix.com/senad_husejnovic/sinter#!__naruci-likvidaciju od izvjesnog Senada Husejnovića možete naručiti, ni manje ni više nego, likvidaciju psa, prenosi Dnevni avaz.

„Ako znate nekog opasnog psa ili čopor od kojeg strahujete vi i vaša djeca javite putem kontakt forme: lokaciju i opis psa ili čopora. U roku od 10-tak dana problem bi trebao biti rijesen“, stoji na internet stranici koja u zaglavlju ima naziv „sarajevski šintor“.

Udruženja za prava životinja zgroženi su ovakovom “ponudom” na internetu i odmah su podnijeli krivičnu prijavu protiv Senada Husejnovića i traže da se pravosudni organi hitno pozabave ovim slučajem.

„Na osnovu odredbi Zakona o krivičnom postupku, ovim putem podnosim krivičnu prijavu protiv Senada Husejnovića, što je, na nepoznati datum, kreirao web stranicu pod nazivom ‘sarajevski šinter’ kojom nudi besplatnu likvidaciju pasa na ulicama Sarajeva, čime daje na znanje da čini, ali i priprema izvršenje velikog broja krivičnih djela ubistva i mučenja životinje, koje je inkriminirano članom 318. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Na osnovu svega navedenog, kao i sporne web stranice zahtijevam da tužilac odmah donese naredbu o provođenju istrage, istu provede i kazni počinioca ovog krivičnog djela“, kaže se u krivičnoj prijavi upućenoj Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Sada je na pravosudnim organima da utvrde ko stoji iza svega, da li je u pitanju samo neslana šala ili je pak kreator stranice već obavljao poslove koje besplatno nudi na svojoj internet stranici.

 

Informer.ba