Region Udarno Vijesti

Satira: TV Pink otkupio prava na prijenos utakmica Srbija – Hrvatska, Mitrović najavljuje brisanje hrvatskih fudbalera

Televizija Pink otkupila je danas prava na prijenos utakmica između Srbije i Hrvatske u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine u Brazilu, saopštio je danas vlasnik te televizije Željko Mitrović.

On je najavio da će televizija Pink i u ovom slučaju ostati doslijedna ignorisanju svega što potiče iz susjedne države, tako da će u oba meča biti izbrisani svi hrvatski fudbaleri.

”U ovom trenutku najbitnije je da TV Pink ne odstupi od principa ignorisanja svega što dolazi iz Hrvatske. Istovremeno, želja nam je da svim našim gledaocima pružimo uživanje koje će donijeti gledanje utakmica između velikih rivala, tako da smo se zbog toga opredijelili za kompromisno rješenje koje će zadovoljiti obje strane. I kada kažem obje strane mislim na mene i gledaoce, ne na Hrvate” – kaže Željko Mitrović, koji dalje najavljuje da nijedan prenos u istoriji srpske televizije neće zahtjevati ovakve tehničke inovacije.

”Tokom utakmice u Beogradu u studiju naše televizije radiće 22 tehničara, dok će na meču u Zagrebu radi 24 osobe. Za svakog hrvatskog fudbalera biće zadužena po jedna osoba koja će ga brisati kako se on bude kretao po terenu, dok će druga dijelić sekunde kasnije na njegovom mjestu docrtavati teren. U Zagrebu ćemo morati da zaposlimo još dvije osobe, jednu koja će brisati tribine sa navijačima, i drugu koja će brisati klupu sa hrvatskim rezervnim fudbalerima, koje u Beogradu nećemo ni snimati” – najavljuje Mitrović.

Prema riječima vlasnika televizije Pink, ovaj prijenos ne bi trebalo mnogo da promjeni način gledanja utakmica od strane prosječnog navijača, jer „svi inače gledaju samo tim za koji navijaju“.

”Dobili smo neke primjedbe da će čudno djelovati scene u kojima naši igrači driblaju protivnika, pri čemu će gledaoci imati osjećaj kao da driblaju vazduh, ali selektor Srbije Vladimir Petrović nas je uvjerio da nema potrebe za takvim strahom, jer ne treba očekivati da će srpski fudbaleri koristiti driblinge” – kaže Mitrović, koja smatra da će jedine pomalo neobične scene biti izmjene hrvatskih fudbalera, gdje bi se vidio samo rezervni sudija, zbog čega će tokom tih nekoliko sekundi biti puštane reklame.

”Takođe se postavilo i pitanje kako će se komentatori ponašati tokom dugih hrvatskih napada, jer nije dovoljno samo ih vizuelno ignorisati, već na bilo koji način ne smije da se spomene hrvatsko ime i tako im se da prostor u srpskim medijima. Iako još uvijek nismo postigli dogovor, mogu da najavim da su u završnoj fazi pregovori sa Ivanom Ivanovićem da tokom tih intervala priča viceve o Hrvatima” – otkriva Mitrović, koji priznaje da se samo pomalo plaši kako će naši navijači reagovati kada budu vidjeli da srpski fudbaleri ne uspjevaju da postignu gol iako nemaju protivnike.

”Na svakih deset minuta pojaviće se tekst pri dnu ekrana „Hrvatski gol nije stvarno prazan“, ne bi li, koliko god je to moguće, zaštitili svoje fudbalere od izliva bujesa navijača’‘ – najavljuje Željko Mitrović.

 

Njuz/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • ma šta hoće taj mitrović srpski nacionalista nek jebe koga hoće a ne ljude koji vole sport bez obzira na vjeru i naciju stvarno je ćovjek umno bolestan