Crna hronika Vijesti

Satko Kekić uhapšen zbog trgovine drogom

Policija Unsko-sanskog kantona uhapsila je Satka Kekića iz Velike Kladuše koji je osumnjičen za neovlašćeni promet droga. Kekić je u prisustvu branioca ispitan u Tužilaštvu BiH koje će Sudu podnijeti prijedlog za određivanje pritvora.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je hapšenje realizovano u okviru rada na predmetu “Ramo Brkić i drugi” u akciji poznatoj pod nazivom “Kastel” koja se odnosi na istragu nezakonitosti i krivičnih djela za koja su osumnjičeni i visoki funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona.

Tim Tužilaštva BiH, koji čine tužioci i stručni saradnici, na području Bihaća izvršio je ispitivanje većeg broja svjedoka i osumnjičenih lica koja se dovode u vezu sa nezakonitostima u okviru konkursne procedure za prijem novih radnika u policiju Unsko-sanskog kantona, što je, između ostalog, predmet istrage u predmetu “Kastel”.

Provođenje ovih aktivnosti sa Tužilaštvom BiH realizovali su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP Unsko-sanskog kantona.

Tužilaštvo BiH nastavlja rad na ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice protiv osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa drugim krivičnim djelima.

 

Srna/Informer.ba