BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

SBB: Izetbegović planira atentat na Radončića, tražimo pojačane mjere sigurnosti

Savez za bolju budućnost BiH traži od nadležnih državnih organa da pojačaju mjere vezane za sigurnost predsjednika ove stranke Fahrudina Radončića nakon današnje izjave u Oslobođenju člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da u toku “nije prvi, ali jeste posljednji sukob SDA i Radončića”, saopćila je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu Edina Latif, izvršni sekretar za medije SBBBiH.

”Uostalom, nije nikakva tajna da Bakir Izetbegović duže od 20 godina ima kontakte sa ljudima iz vojnih formacija, a izvjesno je da se njegovo ime godinama veže za pojedine političke atentate i paraobavještajne grupe”, kazala je Latif, navodeći saopćenje SBBBiH.

I pored svega, iz SBBBiH najavljuju da će tražiti od Vlade Kantona Sarajevo da javnosti dostavi spisak sumnjivih investicija Zavoda za izgradnju Kantona, a na čijem čelu je bio Bakir Izetbegović, te “spisak njemu bliskih investitora kojima su korupcijski prepravljeni privatizacijski ugovori ili im je omogućeno da u tajnosti duguju stotine miliona maraka poreza”.

”Isto se odnosi i na otkrivanje političkih ubistava Nedžada Ugljena, Joze Leutara, ratnih komandanata ili članova njihovih porodica”, navela je Latif.

SBBBiH UPUTIO PISMO AMBASADORIMA I PREDSTAVNICIMA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE ZBOG PRIJETNJI RADONČIĆU

“Nakon uznemirujuće prijetnje nominalnog šefa države Bakira Izetbegovića lideru opozicije Fahrudinu Radončiću na naslovnoj strani “Oslobođenja” da ovo “nije prvi, ali jeste posljednji sukob SDA i Radončića“”, Savez za bolju budućnost BiH (SBBBiH) uputio je pismo ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, saopćeno je iz ove stranke.

 

Fena/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • eee mishu jedan… pa ti se sjene svoje bojis, sram te i stid bilo. Dosao si ovdje nekom suplju prosipat, pa tebe ni majka rodjena nevoli SNOBE. Nego finio polahko dizi sidra i bjezi dok je vrijeme, jer vidis ovih svjedocenja oko TURKOVICA nece te to zaobici. Samo polahko zna se nesto sto ti mislis da se nezna, a ceka se samo vrijeme…